Mariska

Mariska Winckler - Bouman

Mijn interesse voor voeding en leefstijl is ontstaan toen ik me bewust werd van mijn eigen strijd met voeding. Ik was niet te zwaar maar wilde dat ook absoluut niet worden en plukte uit ieder dieet, van iedere website en van iedere goeroe iets mee hetgeen ik toepaste in mijn eigen dieet om maar niet ‘dik’ te worden. Daarnaast sportte ik obsessief, voelde me redelijk fit en sloeg ik bijna door naar een complete eetstoornis.

Tijdens mijn voorgaande opleidingen had ik een en ander geleerd over voeding en als doktersassistente zag ik dat mensen vaak problemen hadden met hun gezondheid, vaak  gerelateerd aan hun leefstijl, gewoontes en hun gewicht.

Ik kreeg de behoefte om vanaf de andere kant, de preventieve kant, mensen te helpen, vóórdat ze echt ziek zouden worden. Na mijn opleiding HBO-studie Voeding en diëtetiek ben ik in 2013 mijn eigen leefstijl- en voedingsadviesbureau Dieetfit begonnen.

Het is mijn passie om mensen van jong tot oud te begeleiden naar een gezonde leefstijl zodat ze zich fitter en gelukkiger voelen. Aansterken, aankomen, afvallen, spiermassa opbouwen, alles is mogelijk met de juiste coaching en kennis. Diëtistenpraktijk Dieetfit begeleid ook bij emotie eten, onmisbaar vinden wij omdat veel mensen hiermee kampen! Zelf rookte ik vroeger ook, sinds 2022 begeleid ik ook om te Stoppen met Roken als erkend coach, superleuk en dankbaar werk!

Het verminderen van klachten en het medische gedeelte van mijn werk is de kers op de taart! Als mensen meer zelfvertrouwen krijgen, minder medicatie nodig hebben, meer kwaliteit van leven ervaren, het lukt om te stoppen met roken, emotie eten de baas worden of bijvoorbeeld van hun buik- of allergieklachten af zijn, maakt dit mijn dag!

Wil je meer informatie over leefstijlcoaching via de GLI kijk dan onder Leefstijlcoach

Opleidingen Mariska Winckler- Bouman:

 • 2022 sept.:  Geaccrediteerd Stoppen Met Roken Coach Altena aangesloten bij Zohealthy
 • 2021 jan.: Leefstijlcoach praktiserend GLI en toetreding bij BLCN, middels CooL licentie Zohealthy
 • 2020 maart: CooL GLI Start instructie
 • 2020 feb: Diëtist- leefstijlcoach accreditatie Kwaliteitsregister Paramedici
 • 2019 nov: Allergie diëtiste Pit Actief
 • 2019 maart: Post HBO Leefstijlcoach Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN)
 • 2019 aug: Emotie eten de Baas cursus
 • 2018 aug: Bhv-cursus
 • 2013 dec: Post HBO Sportdiёtetiek HAN Arnhem Papendal
 • 2012 juni: NHG-triage certificaat behaald
 • 2012 feb: EHBO-diploma herhaald
 • 2007- 2011: Opleiding HBO Voeding & Diëtetiek aan HAN te Nijmegen
 • 2011 Minor Motivational Interviewing
 • 2011 & 2009-feb: Reanimatie certificaat nr. 47951
 • 2004-2007: Gediplomeerd doktersassistente aan het Roc Zadkine te Rotterdam
 • 2002-2004: Verpleegkundige A aan het ROC te Utrecht, basiscertificaat Helpende
DieetFit

Mabel Bevers

Sinds maart 2020 is Mabel Bevers actief in ons team, ze is in 2019 afgestudeerd en heeft ervaring met het begeleiden van kinderen (o.a. Lekker Pûh).Mabel heeft de specialisatie Prikkelbare Darm Syndroom en het FODMAP dieet gevolgd bij Monash University. Ook is ze gespecialiseerd in het begeleiden van emotie eters dankzij haar nascholingen bij Emotie Eten de Baas. Het Lekker Pûh Programma gebruikt ze al sinds het begin van haar stage en ze heeft dus al jaren ervaring met het coachen van kinderen naar hun gezonde gewicht.

Ze ziet veel mensen met buikklachten en is thuis in allerlei welvaartsziekten zoals bijvoorbeeld diabetes, hart en vaatziekten en COPD. Alle medische protocollen zitten nog vers in haar hoofd. Ook heeft ze veel parate kennis van etikettering. Ze werkt wekelijks gemiddeld 4 dagen op alle locaties in het Land van Heusden en Altena waaronder ook een aantal avonden.

“Ik ben Mabel Bevers, 23 jaar en kom uit Vught. Ik ben in augustus 2019 afgestudeerd als diëtiste aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, mijn minor heb ik gericht op gedragsverandering. Het stukje preventie en het verlichten van klachten vind ik het mooiste van mijn werk. Ook als mensen minder pillen nodig hebben of gewoon veel minder klachten ervaren maakt mijn dag goed. Het coachen naar blijvende gedragsverandering is mijn kracht. Ik heb extra scholingen gevolgd gericht op IBS/PDS, FODMAP, Emotie eten, coaching en hormonen. Ik kijk ernaar uit jullie te gaan ontmoeten en begeleiden! “

Jane Tayman

Jane Tayman

Sinds maart 2024 is Jane actief binnen ons team, zij is afgestudeerd in 2019 aan de Haagse Hogeschool in Den Haag. Naast diëtist is zij ook leefstijlcoach en heeft zij de bijscholing ACT en Emotie eten de Baas afgerond. Zij focust zich vooral op blijvende gedragsverandering zodat er sprake is van een nieuwe aangeleerde leefstijl (die uitvoerbaar blijft), iets waar u op de lange termijn baat bij heeft.

 

''Ik ben Jane, en ik kom uit Gorinchem. Het stukje kennisoverdracht, verbetering van de leefstijl en hiermee ook het stukje verbetering van de kwaliteit van leven vind ik het mooiste aan mijn werk. Ik heb veel ervaring met diabetes en het verbeteren van de energie balans. Kinderen begeleiden vind ik alleen een enorme uitdaging en veel voldoening geven, vandaar de keuze voor een specialisatie in kinderdiëtetiek. Ik kijk ernaar uit jullie te ontmoeten en te begeleiden!''

over ons

Vacature!!!

We're hiring! Ben jij een diëtist met passie voor leefstijlcoaching? Mooi, lees dan snel verder..

Dieetfit is op zoek naar een geregistreerd en zelfstandig diëtist voor 12-24uur/ week die zo snel mogelijk kan starten, met uitzicht op een vast contract. Als diëtist bij Dieetfit ben je verantwoordelijk voor het coachen en begeleiden van cliënten naar hun ideale leefstijl, gewicht en bij klachten is het doel om de klachten te verminderen. Dit kan één op één zijn maar kan ook in groepen. Wij zien veel cliënten met metabool syndroom, darmklachten, kinderen en uiteenlopende aandoeningen. Het is dus een grote pre als je kennis hebt van deze specifieke doelgroepen. Stel je bent ook nog leefstijlcoach, is dat een pre!

Hoe ziet jouw werkdag er uit?

De ene dag start je 's morgens met een spreekuur, de andere dag begin je pas 's middags na 's morgens lekker vrij te zijn geweest. Je hebt een lekker gevarieerd spreekuur, tussendoor behandel je nog wat telefoontjes, mailtjes en Whatsappjes om vragen te beantwoorden en aanmeldingen van nieuwe cliënten te verwerken. Je eerste cliënt komt binnen en na de meting zijn er mooie resultaten, je geeft wat tips om het leefstijlplan toepasbaarder te maken voor haar en haar gezin. Zo zie je nog meer cliënten die dag.

Tussendoor bel je even met je collega om te overleggen over het spreekuur en de menu's uit te werken en versturen naar de cliënten die je 's middags hebt gezien. Je sluit je werkdag af, veel cliënten zijn goed op weg en geholpen, dat geeft voldoening!

Wat bieden wij?

 • We bieden een afwisselende en zelfstandige functie voor 12-24 uur per week, hoe eerder je kunt starten hoe beter! Met uitzicht op uitbreiding van je uren in het komende jaar en op een vast Contract.
 • We bieden een passend salaris conform de huidige markt en hebben we mooie secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 4 weken vakantie per jaar en de gebruikelijke vrije dagen, je spaart voor je pensioen in een spaarfonds.
 • We werken met een bonus die wordt uitgekeerd na afloop van de eerste contract periode en daarna jaarlijks in december. Uiteraard krijg je een kilometervergoeding.

Neem contact op voor meer info!