Mariska Winckler - Bouman

Mijn interesse voor voeding en leefstijl is ontstaan toen ik me bewust werd van mijn eigen strijd met voeding. Ik was niet te zwaar maar wilde dat ook absoluut niet worden en plukte uit ieder dieet, van iedere website en van iedere goeroe iets mee wat ik toepaste in mijn eigen dieet om maar niet ‘dik’ te worden. Daarnaast sportte ik obsessief en sloeg ik bijna door naar een complete eetstoornis. Tijdens mijn voorgaande opleidingen had ik een en ander geleerd over voeding en als doktersassistente zag ik dat mensen vaak problemen hadden met hun gezondheid, soms ook gerelateerd aan hun leefstijl, gewoontes en hun gewicht.

Ik kreeg de behoefte om vanaf de andere kant, de preventieve kant, mensen te helpen, vóórdat ze echt ziek zouden worden. Na mijn opleiding HBO-studie Voeding en diëtetiek ben ik mijn eigen praktijk Dieetfit begonnen.

Het is mijn passie om mensen van jong tot oud te begeleiden naar een gezonde leefstijl zodat ze zich fitter en gelukkiger voelen. Aansterken, aankomen, afvallen, spiermassa opbouwen, alles is mogelijk met de juiste coaching en kennis.

Het verminderen van klachten en het medische gedeelte van mijn werk is de kers op de taart! Als mensen meer zelfvertrouwen krijgen, minder medicatie nodig hebben, meer kwaliteit van leven ervaren of bijvoorbeeld van hun buik- of allergieklachten af zijn, maakt dit mijn dag!

Opleidingen Mariska Winckler- Bouman:

 • 2020 maart: CooL GLI Start instructie
 • 2020 feb: Diëtist- leefstijlcoach accreditatie Kwaliteitsregister Paramedici
 • 2019 nov: Allergie diëtiste Pit Actief
 • 2019 maart: Post HBO Leefstijlcoach Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN)
 • 2019 aug: Emotie eten de Baas cursus
 • 2018 aug: Bhv-cursus
 • 2013 dec: Post HBO Sportdiёtetiek HAN Arnhem Papendal
 • 2012 juni: NHG-triage certificaat behaald
 • 2012 feb: EHBO-diploma herhaald
 • 2007- 2011: Opleiding HBO Voeding & Diëtetiek aan HAN te Nijmegen
 • 2011 Minor Motivational Interviewing
 • 2011 & 2009-feb: Reanimatie certificaat nr. 47951
 • 2004-2007: Gediplomeerd doktersassistente aan het Roc Zadkine te Rotterdam
 • 2002-2004: Verpleegkundige A aan het ROC te Utrecht, basiscertificaat Helpende

Diëtist Wijk en Aalburg

Inge Notten

Mijn collega Inge Notten versterkt het team sinds 2019 en we zijn al sinds de opleiding goede vriendinnen. Ze is een diëtiste in hart en nieren en heeft veel basiskennis van voeding. Ze heeft met affiniteit met ouderen, houdt van medische uitdagingen en heeft naast haar werk bij Dieetfit ook een functie bij het Amphia Ziekenhuis te Breda. Ze is lief met kids en denkt altijd met de client mee. Zo pak jij door als je het net even nodig hebt. Kortom een echte versterking van de praktijk!

 

“Mijn naam is Inge Notten en ik ben sinds oktober werkzaam bij Dieetfit. In 2011 ben ik (samen met Mariska) afgestudeerd als diëtist aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Hier heb ik de minor klinische voeding gedaan. Na mijn opleiding heb ik diverse nascholingen gevolgd, onder andere diabetes en nierziekten. Ik sta ingeschreven in het kwaliteitsregister voor paramedici waarvoor je iedere 5 jaar moet herregistreren. Naast mijn werk bij Dieetfit werk ik bij een revalidatiecentrum als diëtist. Hierdoor heb ik naast ervaring met de wens voor gewichtsverlies, ook veel ervaring met ouderen en ondervoeding.   “

Diëtist Wijk en Aalburg

Mabel Bevers

Sinds dit voorjaar is Mabel Bevers actief in ons team, ze is een jaar geleden afgestudeerd en heeft ervaring met het begeleiden van kinderen (o.a. Lekker Pûh) en mensen met welvaartsziekten. Alle medische protocollen zitten nog vers in haar hoofd. Ook heeft ze veel parate kennis van etikettering. Ze werkt momenteel 3.5 dagdelen wekelijks (waaronder ook avonden) om ook mijn zwangerschapsverlof op te vangen, dus zijn we extra blij met haar.

 

“Sommige van jullie zullen mij de afgelopen weken misschien al een keer gezien hebben en anderen zal ik de komende tijd gaan zien. Ik ben Mabel Bevers, 23 jaar en kom uit Vught. Ik ben in augustus 2019 afgestudeerd als diëtiste aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Ik zal vanaf juni tot en met september Mariska gaan vervangen in verband met haar zwangerschapsverlof. Ik heb er erg veel zin in en kijk ernaar uit jullie te gaan ontmoeten en begeleiden! “