Mariska Winckler - Bouman

Mijn interesse voor voeding en leefstijl is ontstaan toen ik me bewust werd van mijn eigen strijd met voeding. Ik was niet te zwaar maar wilde dat ook absoluut niet worden en plukte uit ieder dieet, van iedere website en van iedere goeroe iets mee wat ik toepaste in mijn eigen dieet om maar niet ‘dik’ te worden. Daarnaast sportte ik obsessief en sloeg ik bijna door naar een complete eetstoornis. Tijdens mijn voorgaande opleidingen had ik een en ander geleerd over voeding en als doktersassistente zag ik dat mensen vaak problemen hadden met hun gezondheid, soms ook gerelateerd aan hun leefstijl, gewoontes en hun gewicht.

Ik kreeg de behoefte om vanaf de andere kant, de preventieve kant, mensen te helpen, vóórdat ze echt ziek zouden worden. Na mijn opleiding HBO-studie Voeding en diëtetiek ben ik mijn eigen praktijk Dieetfit begonnen.

Het is mijn passie om mensen van jong tot oud te begeleiden naar een gezonde leefstijl zodat ze zich fitter en gelukkiger voelen. Aansterken, aankomen, afvallen, spiermassa opbouwen, alles is mogelijk met de juiste coaching en kennis.

Het verminderen van klachten en het medische gedeelte van mijn werk is de kers op de taart! Als mensen meer zelfvertrouwen krijgen, minder medicatie nodig hebben, meer kwaliteit van leven ervaren of bijvoorbeeld van hun buik- of allergieklachten af zijn, maakt dit mijn dag!

Opleidingen Mariska Winckler- Bouman:

 • 2020 maart: CooL GLI Start instructie
 • 2020 feb: Diëtist- leefstijlcoach accreditatie Kwaliteitsregister Paramedici
 • 2019 nov: Allergie diëtiste Pit Actief
 • 2019 maart: Post HBO Leefstijlcoach Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN)
 • 2019 aug: Emotie eten de Baas cursus
 • 2018 aug: Bhv-cursus
 • 2013 dec: Post HBO Sportdiёtetiek HAN Arnhem Papendal
 • 2012 juni: NHG-triage certificaat behaald
 • 2012 feb: EHBO-diploma herhaald
 • 2007- 2011: Opleiding HBO Voeding & Diëtetiek aan HAN te Nijmegen
 • 2011 Minor Motivational Interviewing
 • 2011 & 2009-feb: Reanimatie certificaat nr. 47951
 • 2004-2007: Gediplomeerd doktersassistente aan het Roc Zadkine te Rotterdam
 • 2002-2004: Verpleegkundige A aan het ROC te Utrecht, basiscertificaat Helpende

Mabel Bevers

Sinds maart 2020 is Mabel Bevers actief in ons team, ze is in 2019 afgestudeerd en heeft ervaring met het begeleiden van kinderen (o.a. Lekker Pûh).Mabel heeft de specialisatie Prikkelbare Darm Syndroom en het FODMAP dieet gevolgd bij Monash University. Ook is ze gespecialiseerd in het begeleiden van emotie eters dankzij haar nascholingen bij Emotie Eten de Baas. Het Lekker Pûh Programma gebruikt ze al sinds het begin van haar stage en ze heeft dus al jaren ervaring met het coachen van kinderen naar hun gezonde gewicht.

Ze ziet veel mensen met buikklachten en is thuis in allerlei welvaartsziekten zoals bijvoorbeeld diabetes, hart en vaatziekten en COPD. Alle medische protocollen zitten nog vers in haar hoofd. Ook heeft ze veel parate kennis van etikettering. Ze werkt wekelijks gemiddeld 4 dagen op alle locaties in het Land van Heusden en Altena waaronder ook een aantal avonden.

“Ik ben Mabel Bevers, 23 jaar en kom uit Vught. Ik ben in augustus 2019 afgestudeerd als diëtiste aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, mijn minor heb ik gericht op gedragsverandering. Het stukje preventie en het verlichten van klachten vind ik het mooiste van mijn werk. Ook als mensen minder pillen nodig hebben of gewoon veel minder klachten ervaren maakt mijn dag goed. Het coachen naar blijvende gedragsverandering is mijn kracht. Ik heb extra scholingen gevolgd gericht op IBS/PDS, FODMAP, Emotie eten, coaching en hormonen. Ik kijk ernaar uit jullie te gaan ontmoeten en begeleiden! “

Sleeuwijk voedingsadvies

Cato Hameete

Mijn naam is Cato en ik ben sinds juli 2021 afgestudeerd aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Het laatste halfjaar van mijn opleiding Voeding en Diëtetiek heb ik bij Mariska en Mabel stage gelopen. Zo heb ik meer kennis opgedaan van de meest voorkomende ziektebeelden als overgewicht, diabetes en hypertensie, maar ook van specialisaties zoals emotie-eten, het FODMAP dieet en het Lekker-Pûh!!! programma om kinderen te kunnen begeleiden. Ik werk op woensdag in Wijk en Aalburg en op donderdagavond in Sleeuwijk.

Op dit moment ben ik naast mijn werk bij Dieetfit bezig aan een pre-master Health Sciences, om mijn kennis over gezondheid te verbreden. Ik kijk ernaar uit om deze kennis ook bij Dieetfit in de praktijk te brengen om zo nog meer mensen te begeleiden naar een fitter en gezonder leven.