Leefstijlcoach

Naast Leefstijlcoach, stoppen met roken coach en diëtiste ben ik mama van 4 jonge kinderen. Ik heb een drukke praktijk en eerlijk gezegd ook nog wel eens een uitdaging om gezonde keuzes te maken. Toch vind ik dat ook belangrijk voor mezelf en voor mijn gezin, maar in de praktijk is er soms tijdgebrek en de kok die kookt voor alle monden is nog niet gevonden.

Gezond eten, ontspannen, bewegen en echt in balans zijn met alle ballen in de lucht, moet een plaats vinden in je dagelijkse routine. Ik voel me daar wel het beste bij als ik die balans heb, dat gevoel gun ik iedereen!

Het doel is niet om maatje 38 te hebben of extreem te gaan sporten maar wel om inzicht in jouw leven te krijgen. Als je balans kwijt bent help ik je graag om de juiste keuzes te gaan maken zodat je jouw persoonlijke doel kan bereiken! Kleine aanpassingen brengen op lange termijn grote veranderingen, het gaat erom wat werkt in jouw leven en jij staat centraal!

Wat is CooL?

Het CooL programma streeft naar een meetbare verbetering in de leefstijl, gezondheid en kwaliteit van leven. Dat wil zeggen dat er zal worden gewerkt aan inzicht in basiskennis, motivatie, valkuilen en belemmeringen zonder een te grote focus op gewicht of voeding inname. Deelnemers leren zo zelf een bewuste, gezonde keuze te maken op basis van wat bij hen past.

Dit heeft en positieve verandering tot gevolg op bijvoorbeeld gewicht, vetpercentage, middelomtrek, bloedglucose, artrose, bloedglucose (diabetes) bloeddruk en/ of cholesterol. Doordat het programma 2 jaar duurt is er ruimte voor terugval, daar leer je ook van en je pakt het steeds weer op dankzij je contactmomenten tijdens de groepsbijeenkomsten.

Je kunt het traject uitbreiden met meer 1 op 1 gesprekken als je dat nodig hebt, we bekijken dat samen en bespreken de mogelijkheden voor meer individuele begeleiding.

Voor wie?

Je komt in aanmerking voor verwijzing voor het CooL programma wanneer je:

 • Overgewicht (d.w.z. een BMI tussen 25 en 30) hebt en daarnaast (een verhoogd risico op-) diabetes, artrose of hart- en vaatziekten
 • Ernstig overgewicht (d.w.z. een BMI van meer dan 30)

En:

 • Doorverwezen wordt door jouw huisarts;
 • Gemotiveerd bent om het tweejarig programma te volbrengen.

 

Kosten?

Het programma is opgenomen in de basisverzekering en uitgesloten van eigen risico behoeft geen eigen bijdrage. Deelname kost je dus niets.

De inhoud van het programma

Het programma bestaat uit een basisprogramma en een onderhoudsprogramma en duurt in totaal 2 jaar. Beide onderdelen bestaan uit 8 (online) groepsbijeenkomsten met 10 tot 15 deelnemers van 1,5 uur en elke bijeenkomst word je gewogen. De eerste 8 maanden zijn de bijeenkomsten maandelijks daarna 2 maandelijks. Tijdens de bijeenkomsten is ruimte om dieper in te gaan op jouw persoonlijke doel. Daarnaast vindt in beide programma’s een intake en een eindgesprek plaats.

Door wie?

Dit programma wordt verzorgd door een officiële leefstijlcoach (M.A. Winckler- Bouman) die is aangesloten bij de BLCN en bevoegd is om het programma uit te voeren. Deze zal het coach zal het gehele programma met jou doorlopen en jouw aanspreekpunt zijn.

Wat kun je verwachten?

 • Meer zelfvertrouwen
 • Een gezonder eetpatroon
 • Meer energie
 • Meer ontspanning
 • Beter slapen
 • Een gezond(er) gewicht
 • Goed in je vel zitten In balans zijn en blijven.

Aanmelden en meer informatie?

Het COOL GLI programma draait in Wijk en Aalburg, deelnemers uit het hele land van het Heusden en Altena en de Bommelerwaard zijn welkom bij Dieetfit.

Wil je op de hoogte blijven of meer informatie, vul dan het contactformulier in!

Of meld je direct aan via;

Aanmeldformulier begeleiding (zohealthylife.nl)

Leefstijlcoach

Contactformulier

  Hoe heb je DieetFit gevonden?

  Waar wil je informatie over?
  Lekker puh kindercoachingLeefstijlcoach GLI coolChallengesBlij met je lijfstijl-planGewichtsconsulent (niet medisch)Diëtist (medisch)SportdiëtistAllergiediëtistPersonal trainingIets anders namelijk

  Jouw doel of bericht